TRANSLATE

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

Pengikut

Khamis, 21 Mei 2009

MB Pahang Bersama Rakyat di Daerah Rompin
Program bertemu rakyat yang diadakan oleh Menteri Besar bersama EXCO kerajaan Negeri di Parlimen Rompin,Boleh dikatakan satu program yang dibanggakan. Dalam pertemuan tersebut Y.A.B Menteri Besar Pahang mengupas tentang One Malaysia kepada yang hadir disamping menceritakan apa itu one Malaysia yang tidak akan melanggar perlembagaan Malaysia. Bagitu juga tentang Rakyat diutamakan bagaimana dan caranya. Beliau mengulas tentang Rakyat diutamakan, walaupun sejak dahulu Kerajaan Barisan Nasional telah menjalankannya tetapi dengan kepimpinan DS Najib perkara ini diberi keutamaan.

Hasil dari pertemuan yang diadakan masalah utama yang disuarakan oleh Rakyat Parlimen Rompin berkenaan dengan permohonan tanah yang bagitu lama diproses untuk mendapat kelulusan sebagai contoh salah seorang yang memohon tanah sudah menjangkau 20 tahun tidak mendapat kabar berita. Dalam perbincangan tentang tanah yang telah mendapat aku janji untuk diselesaikan oleh Y.A.B Menteri Besar . isu pelaburan meritin juga disentuh oleh peserta yang hadir. Isu Bot ke Pulau Tioman, Isu Orang Asli dan isu Yayasan Pahang. FELCRA yang membangunakan tanah kerajaan yang mengambil masa lama untuk diproses dan diserahkan kepada rakyat juga di perbincangkan.

Hasil dari usaha oleh Y.A.B Menteri Besar melawat kedaerah daerah amat dipuji. Dengan kunjungan ke Rompin menunjukan era baru kepimpinan Barisan Nasional dengan slogan baru “ Rakyat diutamakan” Berjaya di amalkan.

TERIMA KASIH DATO’ ,MENTERI BESAR PAHANG

Tiada ulasan: