TRANSLATE

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

Pengikut

Isnin, 21 Disember 2009

TAKZIAH KEPADA DATUK MAZNAH MAZLAN. AYAHANDANYA MENINGGAL JAM 9.50PAGI TADI

( GAMBAR HIASAN DATUK MAZNAH BERSAMA IBU BIBI JUGA TELAH MENINGGAL DUNIA SEBULAN LALU, SALAH SEORANG AHLI UMNO CAWANGAN KUALA ROMPIN )

KUALA LUMPUR: Bapa kepada Timbalan Menteri Sumber Manusia Datuk Maznah Mazlan meninggal dunia pada pukul 9.50 pagi ini di Pusat Perubatan Gleneagles Ampang akibat kanser pankreas.

Allahyarham Mazlan Taib, 80, yang menghidap penyakit itu sejak dua tahun lepas akan dikebumikan di Taman Sedia, Tanah Rata Cameron Highlands selepas solat Asar, kata Maznah kepada pemberita di lobi Parlimen di sini hari ini.

Maznah berkata beliau dimaklumkan mengenai kematian bapanya sebelum persidangan Dewan Negara bermula dan memandangkan Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S.Subramaniam ketika ini berada di Iran, beliau terpaksa hadir pada persidangan Dewan Negara hari ini bagi menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2010 bagi kementerian itu.

"Saya hadir sebab tahu jika bapa saya masih hidup dia memang nak saya sempurnakan tugas saya hari ini," katanya.

Beliau berkata Allahyarham bapanya adalah antara perintis pembukaan Cameron Highlands dan beliau memulakan kehidupannya di tempat peranginan itu pada tahun 1940-an semasa bekerja dengan Kem British.

Terdahulu Yang Dipertua Dewan Negara Datuk Ir Wong Foon Meng menyampaikan ucapan takziah kepada Maznah sebelum sesi penggulungan bermula.

Beliau juga melahirkan penghargaan kepada Maznah kerana tetap meneruskan tugasnya untuk menjawab pertanyaan lisan dan menggulung perbahasan walaupun Dewan membenarkan untuk menteri lain mewakili beliau.

Maznah berkata antara saat paling berharga yang dirasai bapanya ialah ketika beliau (Maznah) mengangkat sumpah sebagai Senator dua tahun lepas.

"Saya tahu beliau mahu saya selesaikan tugas saya hari ini sebelum mengiringi jenazah beliau ke Cameron Highlands," katanya. - BERNAMA

Komen

Kami Jawatankuasa dan Ahli UMNO Cawangan Kuala Rompin berdoa agar roh Ayahanda Datuk Maznah Mazlan dan Ibu Bibi dirahmati Allah dan dimasukkan bersama-sama orang-orang yang beriman........................ Amin

2 ulasan:

Waris Pahang berkata...

Takziah diucapkan kepada keluarga Datuk Maznah.

Harap Datuk Maznah dapat bongkarkan sejarah pembukaan Cameron Highlands, ramai rakyat dan pemimpin pahang yang tidak tahu.

Tahniah kepada UCKR kerana miliki blog yang cantik dan selamat berblog.

UMNO CAWANGAN KUALA ROMPIN berkata...

Waris Pahang Terima kasih ziarah blog yang tidak seindah dengan berita nama bl0g mengawal kesopanan. ikut hati macam-macam jadi